Mediation

Mediation

Marina Verschoof begeleidt als onafhankelijk en onpartijdig mediator, twee of meer partijen om efficiënt en gezamenlijk:
  • een conflict te voorkomen of op te lossen;
  • afspraken te maken en vast te leggen, als geen sprake is van een (dreigend) conflict, bijvoorbeeld vóór de start van een samenwerking of bij interne besluitvorming. In dat geval kunnen partijen ook kiezen voor gespreksbegeleiding en kunnen zij eigen procesregels afspreken.                          
Doel is het vinden van een duurzame oplossing, waarmee ieder de toekomst met vertrouwen tegemoet kan zien.

Marina Verschoof maakt gebruik van haar jarenlange ervaring als advocaat op het gebied van arbeidsrecht, (internationale) samenwerking en onderhandelingen, om zakelijke en commerciële belangen op tafel te krijgen. Die ervaring combineert zij met haar ervaring met persoonlijke aspecten, die voor partijen belangrijk kunnen zijn. Zij heeft ruime ervaring met mediation, onder andere in teams en directies en met aandeelhouders en raden van commissarissen. Marina Verschoof is MfN registermediator.
Image

Wat is mediation?

Duurzame oplossing

Het is mooi te ervaren dat mensen en organisaties met hulp in staat zijn hun samenwerking te verbeteren of op een respectvolle manier te eindigen. Dat gun ik iedereen!”

Wij hebben interesse voor wat mensen en organisaties drijft in hun samenwerking. Die drijfveren combineren wij met juridische mogelijkheden en met respect voor de werkrelatie. Het resultaat is een duurzame oplossing waarin beide partijen zich kunnen vinden, zonder procedures.

Werkwijze

In onze aanpak staat de samenwerkingsrelatie tussen organisaties en mensen centraal. De begeleiding is actief en oplossingsgericht. 

In de gesprekken, op ons kantoor in Utrecht of op een gekozen locatie, is er ruimte om wensen te bespreken. Vertrouwelijkheid staat voorop. 

Na het eerste contact kan de mediation binnen één week starten. Meerdere mediation bijeenkomsten op één dag zijn ook mogelijk, bijvoorbeeld indien partijen op korte termijn afspraken willen maken.

Image

Wat zeggen cliënten over mediation van VWW Advocaten - Mediation?

Image

Publicaties

Academie voor de Rechtspraktijk magazine (April, 2016): ' Mediation als oplossing voor WWZ-perikelen?'
Publieksfolder MfN